Ons verhaal

Bij de oprichting van Econvert was het onze ambitie om anaerobe technologie beschikbaar te maken voor een zo breed mogelijke groep gebruikers. Deze ambitie staat nog steeds overeind. Op basis van diepgaande kennis en onze engineering en technologische ervaring werken we dagelijks aan het optimaliseren van onze producten. Dit met als doel dat onze klanten duurzamer kunnen produceren, hun ecologische impact kunnen verminderen en concurrerend kunnen blijven.

Het begrijpen van de uitdagingen van onze klanten is cruciaal. We spreken de taal van de klant en zoeken samen naar de beste oplossing. Dat gaat verder dan alleen het leveren van de juiste technologie. We nemen deel aan het beheer van de installaties, de financiering ervan en het onderhoud van de apparatuur. Dit alles met een enkel doel: de kunst van het hergebruik perfectioneren.

Missie

  • Naarmate de wereldbevolking toeneemt en de consumerende klasse groeit, wordt de samenleving geconfronteerd met een toenemende druk op de natuurlijke hulpbronnen. We zijn ervan overtuigd dat we substantieel moeten bijdragen aan het sluiten van cycli.
  • Onze kennis stelt ons in staat om oplossingen te vinden, nieuwe producten te creëren, nieuwe markten te openen en nieuwe technologieën op de markt te brengen.
  • Samen met onze klanten ontwerpen we innovatieve technologische oplossingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
  • Onze kennis van anaerobe processen stelt ons in staat om een waterzuiveringsinstallatie te implementeren die ons en onze klanten trots maakt.
  • We werken aan continue verbetering en zijn concurrerend. Dit maakt onze technologie beschikbaar voor een grote groep klanten.

Ons verhaal

Econvert is in 2012 opgericht met een duidelijk doel: ervoor zorgen dat iedereen kan profiteren van de voordelen van anaerobe waterzuivering. Dit idee is nog steeds de kern van het bedrijf, maar in de loop der tijd heeft Econvert zich ontwikkeld tot een toonaangevende aannemer in de behandeling van biologische waterzuivering en biogasconditionering. Biologische zuivering is gericht op het verlagen van de ecologische impact van onze klanten. Wij denken namelijk dat lokaal hergebruik de toekomst heeft.


In de loop der tijd heeft Econvert een sterke reputatie opgebouwd in anaerobe waterzuivering en biogasontzwaveling. We hebben veel klanten bediend in pulp & papier, voedingsmiddelen & dranken, en chemie & farmacie. Meestal bedienen we de eindgebruiker direct, maar we werken ook samen met partners om oplossingen en de projectimplementatie te optimaliseren. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten het beste kunnen bedienen door dicht bij hen te staan en hun taal te spreken.


Om de realisatie van onze doelen te versnellen, is Econvert in 2020 gedeeltelijk overgenomen door SAUR Group uit Frankrijk. Als onderdeel van het Saur Industry Platform heeft Econvert toegang gekregen tot een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicecentra. Bovendien zullen de ambitieuze groeiplannen van SAUR Econvert helpen om wereldwijd dicht bij de klanten te staan en hun taal te spreken. Het SAUR Industry Platform combineert de krachten van Econvert, SAUR Industry, Nijhuis Industries, Unidro en Riventa. Als groep fungeert het platform als een 360 graden water expert, van inname tot hergebruik en terugwinning. Een ambitie om de kunst van reduceren, hergebruiken en terugwinnen te perfectioneren.
 
Nijhuis Division

Ons Team

Het Econvert team is professioneel, enthousiast en leergierig. Onze mensen zijn toegewijd aan de zaak en zullen altijd op zoek gaan naar oplossingen. Maar bovenal, en heel belangrijk, willen we bij Econvert genieten van wat we doen. Plezier hebben is de ongeschreven – maar goed uitgevoerde – kernwaarde die ons drijft. Dat kunnen we alleen bereiken als er sprake is van wederzijds respect en een sterke verbinding met onze missie.


 
Ons verhaal