Voedsel en drankenDe zuivering van het afvalwater dat in de voedingsmiddelen- en drankensector wordt geproduceerd, blijft een doorslaggevende factor in operationele uitgaven. De regelgeving wordt voortdurend verbeterd en dwingt bedrijven om de concentratie van CZV, BZV of nutriënten in het effluent te verlagen en de hoeveelheid effluent te beperken.

Bedrijven moeten verantwoordelijk zijn voor hun eigen lozing en de kosten die met de zuivering gepaard gaan. Wij zijn van mening dat afvalwater niet langer afvalwater mag worden genoemd, maar een waardevolle bron van herbruikbare energie. Wij kunnen de voedingsmiddelen- en drankenindustrie de oplossingen bieden om gebruik te maken van deze bron van herbruikbare energie. Onze anaerobe reactoren hebben als doel uw afvalwater te zuiveren en valoriseren om zodoende op operationele kosten te besparen.

Geen enkele fabriek in deze sector is hetzelfde. Of u nu producent bent van zoetwaren of een brouwerij beheert; de samenstelling van het afvalwater varieert gigantisch. In sommige gevallen gaat het om grote hoeveelheden eiwitten, in andere gevallenbevat het afvalwater voornamelijk zetmeel of lipiden. Dit vraagt om oplossingen op maat.

Met de jarenlange ervaring en diepgaande kennis van Econvert zijn wij in staat om de juiste oplossingen te bieden. Industrieën die kunnen profiteren van onze oplossingen zijn::

• Brouwerijen
• Distilleerderijen
• Suiker
• Zuivel
• Snoepgoed
• Voedingsmiddelen
• Zetmeel/aardappelen
 

Onze producten

Econvert-
IR®

Econvert-product-IR

Econvert-UASB®

Econvert-product-UASB

Econvert-EGSB®

Econvert-product-EGSB

Econvert-Dsulph®

Econvert-product-DSULPH
 

De anaerobe technologie heeft zich meer dan bewezen in de pulp- en papierindustrie. Wij hebben ruime ervaring op dit gebied. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?