Voedsel en drankenDe zuivering van het afvalwater dat in de voedingsmiddelen- en drankensector wordt geproduceerd, blijft een doorslaggevende factor in operationele uitgaven. De regelgeving wordt voortdurend verbeterd en dwingt bedrijven om minder te lozen, of om de concentratie van CZV, BZV of nutriënten te verlagen.

Bedrijven moeten verantwoordelijk zijn voor hun eigen lozing en de kosten die met de zuivering gepaard gaan. Wij zijn van mening dat afvalwater niet langer afvalwater mag worden genoemd, maar een waardevolle bron van herbruikbare energie. Daarom kunnen we goede oplossingen bieden voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Onze anaerobe afvalwaterzuiveringsinstallaties hebben als doel uw afvalwater te benutten en op operationele kosten te besparen.

Geen enkele fabriek in deze sector is hetzelfde. Of u nu producent bent van zoetwaren of een brouwerij runt, de samenstelling van het afvalwater varieert gigantisch. De ene heeft grote hoeveelheden eiwitten, de andere bestaat voornamelijk uit zetmeel of lipiden. Dit vraagt om oplossingen op maat.

Met de jarenlange ervaring en diepgaande kennis van Econvert, zijn wij in staat om de juiste oplossingen te bieden. Industrieën die kunnen profiteren van onze oplossingen zijn:

- Brouwerijen
- Distilleerderijen
- Suiker
- Zuivel
- Snoepgoed
- Voedingsmiddelen
- Zetmeel/aardappelen
 

Onze producten

Econvert-
IR®

Econvert-product-IR

Econvert-UASB®

Econvert-product-UASB

Econvert-EGSB®

Econvert-product-EGSB

Econvert-Dsulph®

Econvert-product-DSULPH
 

De anaerobe technologie heeft zich meer dan bewezen in de pulp- en papierindustrie. Wij hebben ruime ervaring op dit gebied. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?